cu caiacele in Delta Dunarii

20-27 Iunie De la Sulina la Gura Portiței- expediția verii cu caiacele

Expediția pe care urmează să o prezentăm este cu siguranță cea mai dragă nouă de la lansarea Danube Escapes până acum. Mai mult, este prima dată când o propunem și facem asta din timp, pentru ca cei mai iubitori de natură dintre voi să își poată rezerva din timp zilele de concediu.

De ce mergem aici?

Cu siguranță se va lăsa cu amintiri grozave, pentru că are tot ce îi trebuie pentru a aprinde călcâiele iubitorilor de valuri, liniște, natură sălbatică și aventură.
 
Iaca de ce:
 
„În vara lui 2011, când încă eram student al Facultății de Geografie, am copt o idee care pe cât de copilărească părea, pe atât de importantă s-a dovedit. Împreună cu 4 prieteni, dunăreni ca și mine, am construit o plută din peturi de plastic și ne-am lăsat duși de curent 350 km pe Dunăre.
A durat aproape 2 săptămâni să parcurgem distanța dintre spatele curții copilăriei mele din Stelnica, Ialomița și gura de vărsare a Dunării în mare, la Sfântu Gheorghe. Două săptămâni de stele, descoperiri, calm și o simplitate aparte. În spatele ideii erau dragostea față de Dunăre și dorința de a avea parte în sfârșit de aventura pe care cu toții ne-o doream încă de când citisem Huckleberry Finn.
 
În cei 10 ani (fix 10 ani, adică e și rost de sărbătoare, de aici și expediția asta specială 🥳🥳🥳), pluta s-a transformat în caiace, munca de ONG în agenție de turism, iar energia pe care mi-a dat-o Dunărea în acele 2 săptămâni nu s-a risipit și sigur nici nu se va risipi. Iar între timp sute de oameni au avut ocazia să aibă parte de aceste lucruri minunate, eu fiind convins că sunt experiențe care merită trăite… și așa a fost.
 
Însă programul de față este unul cu totul aparte, unul foarte aproape de inima mea. Este un program care poate ajunge la trăirile pe care le-am avut în urmă cu 10 ani- descoperire, prietenie, liniște, simplitate, imersiune și evident, fun.
Asta deoarece nu este vorba doar despre un weekend pe apă, ci este vorba de 7 zile petrecute într-un grup restrâns, de prieteni, sau cu siguranță de viitori prieteni, pe canalele, ostroavele, lacurile și plajele cele mai sălbatice de pe întregul țărm al Mării Negre.
Iulian Nichita- Fondator Danube Escapes

Ce facem?

Despre ce e vorba (pe scurt, în rest povestim cu drag la telefon):
 
🎯 Ne imersăm pentru 7 zile în cele mai exotice locuri ale Europei (la început de vară, Delta este polul biodiversității europene)
🎯 Padelăm 15-20 de kilometri pe zi, într-un ritm calm, având timp suficient și pentru relaxat, pescuit, bălăcit, citit, gătit, foc de tabără și toate cele
🎯 Pe întreaga distanță avem disponibile 2 opțiuni- fie pe mare, unde este mai dinamic, cu mișcare, valuri și chiote, fie printre canale și ochiuri de apă cu nuferi, păsări mii și liniște (ne alegem după bunul plac și în funcție de vreme)
🎯 Pe deasupra, o să avem pauze de jumătate de zi- o zi (decidem ulterior) în Sfântu Gheorghe și la Gura Portiței, deci o să avem parte de bere rece, dușuri și chiar un pat, în momente cheie (pentru cine vrea, desigur)
🎯Campăm pe cele mai sălbatice plaje ale Mării Negre, doar noi, fără vuiete de bărci, umbreluțe și turiști de weekend
🎯 Pescuim și gătim în echipă, ne bucurăm de stele și foc de tabără
🎯 Ne facem un grup online pentru a stabili preferințe, detalii și alte cele. Așadar, povestea începe dinainte 😊
🎯 Punem de o experiență pe care cu siguranță o vom povesti zâmbitori nepoților
 
Programul orientativ pe zile:

Ziua1– Plecare Sulina- Lacul Roșu- Roșuleț
Ziua 2– Seara ajungem seara la Sfântu Gheorghe
Ziua 3– Liberi prin Sfântu Gheorghe
Ziua 4– Sfântu Gheorghe- Plaja Perisor
Ziua 5– Padelăm către Gura Portiței
Ziua 6– Fun la Gura Portiței
Ziua 7– Traversăm Lacul Razem către Jurilovca și purcedem către București

Costuri Informații utile

Costul expediției este de ✅ 950 RON,
daaaar, dacă îți place ideea și mai convingi 3 prieteni să se alăture expediției, prețul devine:
✅✅✅ 790 RON/persoană
(rezervare grup minim 4)
 
 • Plata avans 50% la rezervare și integral până pe 20 mai 2021

Include:

 • ✅ Permis acces Delta Dunării pe întreaga perioadă a expediției
  ✅Echipament complet kayaking- kayak de tură lungă, vestă de salvare, padelă, Caiacele folosite sunt sit in de tură lungă, potrivite pentru această expediție, cu spațiu suficient pentru depozitare proviziilor
  ✅Echipament complet de camping- cort ergonomic (potrivit pentru depozitarea în caiac), sac de dormit, izopren, scaun de camping, lanternă frontală
  ✅Umbrare/pavilioane pentru adăpostit în caz de ploaie (pentru a nu ne refugia direct în cort)
  BONUS (nu percepem extra costuri):
  ✅Suport în perioada de pregătire prealabilă, pentru a fi siguri că toate aspectele sunt puse la punct.
  ✅Transfer auto București- Tulcea
  ✅Transfer Jurilovca- București (cu vanurile noastre)
  ✅Transfer cu hidrobuz Tulcea- Sulina
  Tot procesul de pregătire și desfășurare al expediției va fi coordonat de Iulian Nichita- Ghid acreditat, specializat în turismul pe Dunăre (acreditare recunoscută la nivel European).

Pentru întrebări și rezervări

Pentru rezervări și întrebări:
 
☎️+40740096447- Nichita
sau
📧n@danubeescapes.com
 
Numărul de participanți este foarte limitat- 12, deci dacă doriți să participați și spre exemplu plănuiți să găsiți participanți pentru rezervarea de grup, dați-ne de știre ca să vă putem anunța când există riscul să se epuizeze locurile.
 

Să ne vedem însoriți!

Rezervări +40740096447